fbpx
Juurtumisesta
14.5.2020
Keveyttä etsimässä
20.5.2020

17.5.2020 / Tuntuuko sinustakin joskus siltä että pääsi on painava ja ”irrallinen” muusta kehosta? 😅

Aika monesta tuntuu, ja pään painoa voi joskus olla vaikea kannatella. Olen huomannut tunneilla että monilla ihmisillä selkärangan liike katkeaa niskaan ja päätä on vaikea saada mukaan liikkeeseen luontevasti. Olen vähän tehnyt galluppia, ja moni mieltää selkärangan loppuvan niskaan, kun tosiasiassa se jatkuu kallon sisälle. Se miten me miellämme kehomme, vaikuttaa liikkeeseenkin merkittävästi! Voit vaikka kokeilla kääntää päätä sivulle niin että ajattelet kääntäväsi pelkkää päätä irrallisena selkärangasta. Ja sen jälkeen ajatella että pään kääntyessä myös selkäranka pääsee kiertymään vaikket kääntäisi selkää mukana ja pään liike voikin jatkua pitkälle alas selkärankaa pitkin. Voit verrata miltä nämä tavat tuntuvat esim. niskassa. Jossain aiemmassa postauksessa kirjoitinkin tiimalasimielikuvasta – pääseekö tiimalasin hiekka virtaamaan kapeimman kohdan eli niskasi läpi? Tämä voi auttaa huomaamaan miten valtavasti niskan ja pään alueella voi olla jännityksiä, joista voit myös päästää irti.

Tähän teemaan ollaankin toukokuun ajan keskitytty somatiikkatunneilla (ja toki myös pilateksessa), ja tänään mennään vähän syvemmälle leukaperien saloihin. Tämäkään ei ole mitenkään irrallinen kokonaisuus, vaan saatat huomata yllättäviä yhteyksiä, sekä miten leukaperien eksploraatio vaikuttaa mahdolliseen stressiin ja ahdistukseen.

Tämäniltainen tunti siis on todella timanttinen erityisesti kaikille hampaidennarskuttelijoille, leukojen kiristelijöille, ja päänsäryistä kärsiville, ja kaikille joilla on välillä vaikeuksia päänsä kanssa 🙋‍♀️
Jos et ehdi mukaan tänään, tunnista tulee tallenne facebook-ryhmään.