fbpx
Kynnyksen yli somatiikkaan
9.5.2020
Painava pää
17.5.2020

14.5.2020 / Juurtuminen on yksi tärkeimmistä teemoista tunneillani, sekä pilateksessa että somatiikassa. Juurtumisen puute aiheuttaa ylimääräistä kompensaatiota ja jännittymistä kehossa siellä missä sitä ei tarvita (hartiat…leukaperät…). Sitten kun löydämme tuen lattiasta/maasta, kehomme ydintuki aktivoituu, kaikki ylimääräinen jännitys voi sulaa pois ja liike muuttuu k e v y e k s i vaikka se olisi haastavakin. On aina ihanaa nähdä yllättynyt ja ihastunut ilme ihmisen silmissä kun hän löytää keveyden ensimmäistä kertaa ja ihmettelee miten liike joka ennen tuntui niin raskaalta ja työläältä, voikin olla yhtäkkiä niin vaivaton ja kevyt!

Juurtumisen puute symboloi myös turvattomuuden ja epävarmuuden tunnetta. Jos ihminen kokee turvattomuutta, ei kehokaan anna painoaan kokonaan lattiaan. Eräs ihana ihminen kertoi juuri oivaltaneensa tunnilla miten ei ihan ole uskaltanut antaa päänsä painoa täysin, luottavaisena lattiaan, sillä taustalla on ollut erilaisia, irrationaalisiakin pelkoja. Sitten yhtäkkiä, kun tulee tietoiseksi tästä ja löytääkin keinot antaa pään juurtua ja laskeutua, saattaa pelkokin vaimentua.

Jos epäilet että joudut tunneillani heti kohtaamaan pahimmat pelkosi, niin ei se niin mene 😅 nämä oivallukset tulevat vasta sitten kun niihin on valmis, minä en koskaan ohjaa harjoituksia niin, että yrittäisimme avata tunnetason solmuja. Joskus ne lähtevät purkautumaan kehon päästäessä ylenmääräisestä kontrollista, ihan omalla painollaan, sillä me olemme kokonaisuus. Jos harjoitamme kehotietoisuutta ja läsnäoloa, onhan se varma että myös mielemme ja tunteemme ovat mukana ja voivat kehon löytäessä keveyden, myös keventyä.

Jos mietit että miten fyysinen juurtuminen tapahtuu, tule kokeilemaan. Tänään pilates, kehonhuolto JA juurtuminen klo 17-18.