fbpx

Kynnyksen yli somatiikkaan

Istumatyön haasteet
5.5.2020
Juurtumisesta
14.5.2020

9.5.2020 / Stressinsäätely/somatiikka iltatunti tapahtuu huomenna klo 19-20 äitienpäivästä huolimatta ja jopa puoleen hintaan juhlapäivän kunniaksi 💎

Voit siis tuoda vaikka oman äitisi mukanasi tai vinkata äitikaverille joka tarvitsee huolenpitoa ja palautumista. Kaikki muutkin kuin äidit saavat alennuksen koodilla TOUKOKUU Holvista https://holvi.com/…/produ…/419a1bcb46a7b4cae16063da7b385a94/

Somatiikkatunti kiinnostaa monia mutta sinne on myös kynnys tulla kun se ei oikein kerro mitään. On paljon helpompaa muodostaa käsitys mitä pilatestunnilla tapahtuu. Mutta sitten kun sinne viimein tulee, todella moni sanoo tunnin jälkeen jotain tällaista:
”Miksi mä nyt vasta tulin tänne?!”
tai ”Miksi olin hylännyt kehoni?!”

Somatiikkatunneilla tapahtuu asioita monella tasolla. Yksinkertaisimmillaan se tarjoaa tehokasta palautumista ja lepoa, kehollisen keveyden ja hyvänolontunteen, ja usein parempaa unenlaatua. Pidemmällä harjoittelulla se auttaa sinua kotiutumaan kehoosi (sen sijaan että muokkaisit/rankaisisit sitä peilikuvan perusteella) ja konkreettisilla keinoilla vahvistamaan elämäsi perustaa, turvallisuudentunnetta, stressinsäätelytaitoja ja kykyä kuulla kehosi viestejä. Puhumattakaan siitä että opit muuttamaan liikemallejasi, ja päästämään irti ylimääräisistä jännityksistä. Asioita jotka tukevat meitä elämässämme sanoinkuvaamattoman monilla tavoilla.

Joskus on kuitenkin elämässä tilanteita, jolloin mieluummin pysyy vanhoissa, tutuissa elämäntavoissa kuin astuu aluksi epämukavuusalueelle opettelemaan uutta. Kertoessani somatiikasta jätän yleensä kertomatta ne ällistyttävimmät elämää muuttavat transformaatiokokemukset jotka voivat tapahtua todella nopeasti silloin kun ihminen on valmis päästämään irti, sillä en halua että ihminen tulee tunneille jonkin odotuksen kanssa. Mutta kuitenkin on hyvä muistaa että kun muutat yhden asian, kaikki muuttuu, ja somatiikkatunneilla muutetaan se yksi pienenpieni asia kerrallaan, omassa tahdissa.