fbpx

Pilates on tutkimusmatka liikkeeseen

Istumatyön haasteet
5.5.2020

28.4.2020 / Huomenna on pilateksen peruskurssi etänä klo 18-19.30. Tämä on sinulle joka haluat syventävää ja perusteellista opastusta pilatesharjoituksiin, olipa sitten laji sinulle uusi tai et ole varma osaatko tehdä harjoitukset oikein, tai jos vaikka selkäsi tai hartiasi kipeytyvät harjoitellessa. Pidempäänkin treenanneet saavat alkeiskurssista aina uusia oivalluksia, sillä aika ajoin on tosi hyödyllistä palata perusteisiin.

Pilatesta on monentyyppistä, ja minun pilatestunneillani on vahva somaattinen ote. Olen todella tarkka liikkeiden laadusta, ja siitä että keho on kokonaisuus, joka on myös samaa kokonaisuutta pään, mielen, tunteiden kanssa. Tämä ei tarkoita sitä, että tunneilla harjoiteltava olisi ainoa oikea tapa liikkua, vaan että sillä tavalla saat juuri pilatestreenistä parhaan mahdollisen hyödyn irti ja alat tiedostaa liikkumisstrategiaasi jota voit hyödyntää muussa elämässä.

Linjaukset ovat pilateksessa tarkkoja siitä syystä, että niiden avulla löydetään esimerkiksi vakautta ja tukea vahvistavia lihaksia, ja kun harjoitetaan liikkuvuutta, saadaan haastettua juuri dynaamista liikkuvuutta lisäävää voimaa. Jos kehossa on kireyttä ja jäykkyyttä, tai heikkoutta, pyrimme kompensoimaan jostakin, ja jatkamme sen treenaamista joka on jo toimivaa ja vahvaa, ja vältämme heikkojen lihasten aktivoimista. Tästä syystä, jotta saamme heikommatkin lenkit mukaan liikkeeseen, mm. neutraalin asennon hahmottaminen on tärkeää. Se EI tarkoita että sinun on neutraalissa asennossa lopun elämääsi viettämän, kuten joskus näkee ihmisten ymmärtäneen pilateksen ajatuksen, vaan että opimme käyttämään kehoamme orgaanisesti ja tietoisesti ja kaikki mahdollisuudet on käytössämme.

Tällaista tutkimusmatkaa liikkeeseen siis huomenna klo 18-19.30, jonka jälkeen olen varannut puoli tuntia aikaa kysymyksille ja vähän henkilökohtaisemmalle opastukselle.

Kurssin hinta on vain 15€, tai 25€ jos haluat kurssista tallenteen jälkeenpäin sähköpostiisi.

Ilmoittaudu kurssille 15€: https://holvi.com/…/produ…/aefdbae597c05f6bc598644372d48abe/

Ilmoittaudu kurssi ja tallenne 25€:
https://holvi.com/…/produ…/8b292ff85919f6383cf5ce553adf6858/